ws10

Blog

Na de vlaggen nu ook de “wapenwijn”

Bron: Weekkrant De Loop, week 24 2007. Door Anja de Vries:

Kort voor Koninginnedag werden de straten van Mierlo-Hout opgesierd met mooie vlaggen met daarop het wapen van Mierlo-Hout, dat enige tijd geleden ontworpen werd door Mierlo-Houtenaar Mario Coolen. De vlaggen werden gefinancierd door de ondernemersvereniging.

mierlo-hout wapenwijn
Bij de presentatie van de cadeauwijn overhandigde eigenaresse Femma de eerste flessen aan Henk en Mario. (Foto Cofoto, Anja de Vries).

Deze vrolijk wapperende vlaggen brachten Femma van Poppel, eigenaresse van Slijterij ’t Pijpke, op een idee. Zij zou graag, als cadeau-idee, een eigen fles wijn op de markt willen brengen met het wapen van Mierlo-Hout op het etiket. Het idee was voor haar aanleiding om met de initiatiefnemer van de vlaggen Henk v.d. Westerlo en de ontwerper van het Mierlo-Houtse wapen eens om de tafel te gaan zitten. Samen bedachten zij het concept om een lekkere fles wijn te voorzien van een etiket met de inmiddels bekende sierlijke afbeelding en een deel van de opbrengst, na evaluatie van een jaar, te besteden aan een door hen nader te bepalen Mierlo-Houts goed doel. Maandagavond 11 juni kwamen zij in de winkel van Femma bij elkaar en mochten Henk en Mario uit handen van de eigenaresse de eerste fles wijn in ontvangst nemen.

 

 

Verkooppunt wijn én vlaggen

Het gaat om een heerlijke Franse rode streekwijn met een alcoholpercentage van 13%, die qua kwalificatie tussen huiswijn en de iets zwaardere wijnen ligt.Op de achterzijde van de fles beschrijft een tweede etiket een korte geschiedenis waarop het ontstaan en de betekenis van het Mierlo-Houtse wapenschild is samengevat.

Tevens deelde Femma op deze avond mede, dat zij bereid was om het verkooppunt van de vlaggen te zijn voor Houtse inwoners, die netals de ondernemers van Mierlo-Hout graag willen vlaggen. Overigens gaat ook de opbrengst van de vlaggen naar het nader te bepalen goede Mierlo-Houtse doel. De flessen vormen een ideaal cadeau en zijn voor € 5,99 per stuk te verkrijgen bij Slijterij ’t Pijpke in de Slegersstraat te Mierlo-Hout.