ws10

Blog

Mierlo-Houts speciaal bier

Bron: Weekkrant De Loop, week 17, 2010:

Het Helmondse Kwekwater wordt niet meer gemaakt, daarom besloot Slijterij ’t Pijpke om met een nieuw speciaalbier op de markt te komen. Het etiket is een replica van een van de Mierlo-Houtse ansichtkaarten van de hand van fotograaf Mario Coolen en een deel van de opbrengst van het bier gaat naar het comité Mierlo-Hout Wapen. Tijdens de Koninginnemarkt in Mierlo-Hout werd het bier voor het eerst gepresenteerd aan het publiek en het is vanaf nu in de winkel te koop.

Slijterij ’t Pijpke presenteerde tijdens de Koninginnemarkt voor het eerst het nieuw Mierlo-Houts speciaalbier, het is vanaf heden verkrijgbaar in de winkel. (Foto Cofoto, Mario Coolen)

Het blonde bier is de Augustijn van brouwerij Bios, mooi en fris blond bier van 6,5 procent. Het dubbelbier is de Bornem dubbel van brouwerij Bios, pittig dubbel en niet zo zoet als de bekende merken, mooi van kleur en smaak. Het tripelbier is de Bornem tripel van brouwerij Bios, stevig tripelbier van 8,5 procent, maar omdat hij relatief jong is, is de smaak zacht en soepel, een genotsbier. Het witbier is de Celia White van brouwerij Bios, een heerlijk fris witbier, licht zurig en tonen van citrus. Behalve de verschillende bieren is er natuurlijk ook een speciaal bijbehorend glas verkrijgbaar. Het bier is te koop bij Slijterij ’t Pijpke. Er zijn ook mooie cadeaupakketten verkrijgbaar.