ws03

Blog

Wapenschild aan de gevel

Bron: Weekkrant De Loop, 28 april 2006

Makelaarskantoor Adriaan van den Heuvel in Unitasgebouw geopend…

Donderdag 20 april werd onder grote belangstelling van relaties omstreeks 17.00 uur het nieuwe logo van makelaardij Adriaan van den Heuvel openbaar gemaakt op de voorgevels van het nieuwe kantoor.

(L)De onthulling van het nieuwe bedrijfslogo met Burgemeester Fons Jacobs en Makelaar Adriaan van den Heuvel, links en rechts geflankeerd door vennoten: Justin van der Heijden en Jeroen Adams. (R) De inzegening van het wapenschild door Pastoor/deken van de Laar. (Foto's Cofoto, Mario Coolen)

Deze handeling met de schaar, werd verricht door Burgemeester F.Jacobs van de gemeente Helmond, hij kreeg daarbij de assistentie van enkele makelaars in dienst van het makelaarsbedrijf dat in 1993 startte als een zelfstandig agrarisch makelaarskantoor aan de Stepekolk te Helmond (Brandevoort). In de loop der jaren groeide het uit met een woningmakelaardij. In 2005 had het makelaarsbedrijf  twee aparte kantoren in Helmond. In datzelfde jaar besloot Van den Heuvel beide bedrijfstakken onder te brengen in Mierlo-Hout en te verenigen. Tijdens de 4 drukbezochte dagen werd Adriaan en zijn echtgenote Nellie overspoeld met complimenten omdat hij het oude gebouw zoveel mogelijk in zijn oude staat heeft teruggebracht. Zaterdagmiddag was burgemeester Jacobs wederom aanwezig, maar nu om officieel het nieuwe wapenschild van Mierlo-Hout te onthullen.

Medewerkers van Bouwbedrijf Frank Rooijakkers monteren het wapenschild aan de gevel van het makelaarskantoor. (Foto Cofoto, Mario Coolen)

Het wapenschild, ontworpen door Mario Coolen, beschilderd door Corné op ut Hout en geschonken door bouwbedrijf F. Rooijakkers, werd een dag voor de onthulling in de tuin van de pastorie plechtig ingewijd door pastoor/deken v.d. Laar van de H. Lucia parochie. Na de onthulling werd het glas geheven op het succesvolle resultaat van een samenwerking tussen diverse Mierlo-Houtse ondernemers. In zijn toespraak liet mede-initiatiefnemer van het wapenschild Henk v.d. Westerlo weten, dat binnen afzienbare tijd alle Houtse “mainstreets” opgesierd zullen worden met een vlag, waarop het logo van de OVMH én natuurlijk het nieuwe wapenschild.