ws11

Blog

Den Hellemonder op de kast 

Bron: Weekkrant De Loop, week 26, 2006:

Zijn eigen vrouw Coby, familieleden, vrienden en kennissen van de échte Mierlo-Houtenaar Henk van de Westerlo zijn er prima in geslaagd om hem op 24 juni een verrassingsfeest aan te bieden. Henk wordt binnenkort 65 en ging er dus vanuit dat zijn verjaardagsfeest 14 dagen later gepland stond. Met meerdere smoezen die allemaal keurig bewaard bleven werd hij uiteindelijk afgelopen zaterdag met een laatste smoes naar de Collse Hoeve in Nuenen gelokt.

Onder muzikale begeleiding van Fanfare Unitas wordt het symbool van: Unne Hellmonder door Unne Mierlo-Houtenaar uit de verpakking gehaald. (Foto: Cofoto)

Daar werd hij bij binnenkomst totaal overdonderd door welkomstmuziek, gespeeld door Fanfare Unitasleden en een volle zaal met publiek die hem vrolijk toelachten. Het werd een zeer gezellige avond met meerdere verrassingen op het programma. De aanwezigen en in het bijzonder Henk natuurlijk, genoten van diverse voordrachten en een optreden van Plus Minus. Het amusementsduo is voor de familie van de Westerlo niet onbekend, maar ook de aanwezigheid van hen was natuurlijk boven alle verwachtingen. Waar de échte Mierlo-Houtenaar ook zeker niet op vooruit had kunnen zien, was het beeldje van “Unne echte Hellemonder” wat hem cadeau werd gedaan door het echtpaar Meulendijks. Of Henk nu in zijn 65e levensjaar eindelijk wil accepteren dat hij zo langzamerhand ook een échte Hellemonder is geworden, heeft het voordeel van de twijfel… Zichtbaar verheugd was hij echter wel. Het geschenk uit Helmond prijkt inmiddels thuis in Mierlo-Hout op de kast, maar komt zeker nooit op een bord te staan…